Absoluuttinen Nollapiste tekee uniikin albumikeikan Aawastockissa 9.7.2022

Päivälleen 20 vuotta sitten julkaistiin kuudes Absoluuttisen Nollapisteen pitkäsoitto Nimi muutettu. Yhtye nimesi levyn tyylilajin jo tekovaiheessa iskelmäprogeksi.

Jotain samantapaista, perinteistä ja jylhää, kuuli levyltä tuoreeltaan Tommi Lantto: aloitteleva – eli innokas – promoottori Ylitorniolta. Hän halusi yhtyeen ehdottomasti samana kesänä järjestettävään ensimmäiseen Aawastock-festivaaliin.

”Vain harvat levyt yltävät maagisuuteen. Ne ovat ajattomia albumeja, joihin ei soimaan laitettua kosketa, ei hypitä kappaleelta toiselle, vaan istutaan ja aistitaan teos alusta loppuun viimeistä pellin kihaisua myöten. Nimi muutettu on tällainen”, Lantto herkistyy.

Aavasaksan vaara tunnetaan Suomen eteläisimpänä pisteenä, jossa voidaan juhannuksena nähdä keskiyön aurinko.

”Aavasaksan laella soitettu keikka toteutti tietysti osaltaan sitä syksyn 1999 Olostunturin keikkareissulla keksittyä elokuvaideaa: soitamme tunturin päällä progea. Aavasaksalta puuttuivat tuulimyllyt, mutta vastapainoksi oli Annikki Kariniemen patsas”, Liimatta muistelee.

Koska sekä Aawastock että Nimi muutettu täyttävät 20 vuotta, yhtye on päättänyt esittää levyn kokonaisuudessaan lauantaina 9. heinäkuuta Aawastock 2022 -festivaalilla. Yhtyeen edellisestä esiintymisestä on tuolloin kulunut 5 vuotta ja 291 päivää.

”Emmie muuten ois lähteny tähän, mutta ko Lantto pyysi”, Krutsin tiivistää tunnelmansa ja kiirehtii jatkamaan: ”Onhan se kyllä pirun kova levy. Ja festarilla komiat puitteet”.

”Nollapisteen albumikeikka on ainutlaatuista herkkua kaikille festivaalivieraille, mutta myös oiva tapa juhlia pyöreitä”, Tommi Lantto toteaa tyytyväisenä.

Aawastockissa esiintyvät Absoluuttisen Nollapisteen lisäksi mm. Litku Klemetti, Arppa, Sepikka, Joose Keskitalo&Mystic Revelation of Teppo Repo ja Stepa&Heimo ilman menneisyyttä. Kaksipäiväisen festivaalin lopullinen ohjelma julkaistaan lähiaikoina. Aawastockia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Aavasaksan Kruununpuistossa.

www.aawastock.fi

Lisätietoja:

Tommi Lantto, 050 534 1799

Karolina Ajanki, 050 4989121