Info

Aawastock on riemun, vapauden ja valon juhla.

Kaksipäiväinen festivaali liputtaa vaihtoehtoisen rockin ja popin puolesta sekä esittelee indiemusiikin tuoreita tulokkaita. 

Festivaali järjestetään Suomen ja Ruotsin rajalla Ylitorniolla, Tornionlaaksossa. Festivaali sijaitsee Aavasaksan vaaran laella keskellä Kruununpuiston luonnonsuojelualuetta – kirjaimellisesti näköalapaikalla Tornionjokilaaksoon.

Toivomme, että festivaalikävijät kunnioittavat luontoa ja suovat sille rauhan. Festivaalilla ei saa vahingoittaa tai häiritä luontoa eikä vaarantaa alueen luontoarvoja. 

Aawastock järjestetään tänä kesänä 13 vuoden tauon jälkeen. Festivaalia on järjestetty vuosina 2002-2007 ja 2009. 

Aavasaksalla komiaa katseltavaa riittää, käänsi päätä minne tahansa. Vaella siis yhä ylemmäs, sillä  huipulla odottaa olohuone maan ja taivaan välissä.

Aluekartta

Alueakartta

Ikäraja

Aawastock on ikärajaton festivaali. Festivaalialueella on rajattuja anniskelualueita.

Saapuminen

It’s a long way to the top if you wanna rock ’n’ roll. -AC/DC. Kemistä ja Rovaniemeltä on matkaa noin 100 kilometriä Aavasaksalle. Kauempaa matkaaville suosittelemme saapumiseen junaa vähäpäästöisenä kulkuvälineenä. 

Junalla

Junalla matka taittuu kivasti. Juna Ylitorniolle etelästä tulee torstaina ja lauantaina. Paluu etelään on sunnuntai-iltana. Pohjoisesta juna tulee Ylitorniolle niin ikään torstaina ja paluujuna pohjoiseen kulkee sunnuntaina. Katso aikataulut ja lisätiedot https://www.vr.fi/.  Junaseisake sijaitsee Asematiellä Ylitornion keskustassa. Kemistä on perjantaina festivaalin järjestämä jatkoyhteys Aavasaksalle. 

Juna-asemalta suosittelemme (kimppa)taksikyytiä 0202300.

Festaribussilla

Menomatka Kemi-Aavasaksa pe 8.7. klo 12:00 

Lähtöpaikka Kemin linja-autoasema klo 12:00 – Tornio kaupungintalo (noin klo 12:30) – Aavasaksan vaara

Paluumatka Aavasaksa-Kemi su 10.7. klo 11:00. Lähtö Aavasaksan vaara, Kruununpuiston pysäköintialue klo 11:00 – Tornio kaupungintalo – Kemi linja-autoasema

Kemin festaribussin liput myy Tiketti.

Valitettavasti Rovaniemen bussiyhteys ei toteudu. Suosittelemme kimppakyytiä, jollaista etsivän kannattaa ilmaista asiasta Aawastockin somekanavassa. https://www.facebook.com/Aawastock

Rotosbussi Oulu-Aavasaksa-Oulu

Rotosbussi kyyditsee festivaalivieraita Oulusta Aawastockiin ja takaisin.

Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/bvMDEJoXjfq5YbLg8

Festaribussi aloittaa matkanteon pe 8.7. klo 11:00 Oulun linja-autoasemalta. Bussi pysähtyy tarvittaessa Ylitornion kuntakeskuksessa.

Paluumatkalle Ouluun startataan su 10.7. klo 12:00 Aavasaksan Kruununpuiston pysäköintialueelta.

Ilmoittaudu mukaan, mikäli matkanteko festareille railakkaassa seurassa ja ympäristöä kunnioittaen kiinnostaa. Festarihumu alkaa jo bussista!

Rotosbussin edestakaisen matkan hinta on edullinen, 30 euroa, ja siihen sisältyy paikka bussissa, mukavat matkakumppanit sekä yllätyskeikka. Vahva suosituksemme.

Lentäen

Lähin lentokenttä on Kemi-Tornion lentoasema ja se sijaitsee noin 90 kilometrin päässä. Rovaniemen lentoasema sijaitsee noin 110 kilometrin päässä. 

Bussilla

Julkinen liikenne kuljettaa sekä pohjoisesta että etelästä Ylitorniolle. Aikataulut ja liput https://www.matkahuolto.fi/.

Taksilla

Löydä paikalliset taksiyhtiöt ja sopivin kyyti p. 0202300

Pysäköinti

Aawastockin leirintäaluemajoituksen pysäköintipaikka on Kalliorinteen P-paikka. Auton saa purkaa leirintäalueelle, minkä jälkeen auto ajetaan Kalliorinteelle. Etäisyys on noin 1, 3 km.

Matkailuautoilijat ja muut autossa yöpyjät voivat pysäköidä autonsa Kruununpuiston P-paikalle. P-alue on pieni eli tilaa on hyvin rajallisesti. Lähellä sijaitsevasta mökkikylästä löytyy karavaanialue fasiliteetteineen Suosittelemme tätä vaihtoehtoa lämpimästi.

Liikenteenohjaajat ohjaavat päiväkävijöitä pysäköinnissä. Päiväkävijät pysäköivät autonsa liikenteenohjaajan ohjeistuksen mukaisesti Aavasaksanvaarantien oikealle puolelle tai muuhun osoitettuun kohtaan. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle ja varaamaan aikaa pysäköintiin, rannekkeenvaihtoon ja turvatarkastukseen!

Saavutettavuus

Aawastock on esteetön tapahtuma. Autolla pääsee huipulle asti ja pyörätuolilla on pääsy tapahtuma-alueelle. Kakkoslavalle pääsy on esteetön asfaltoitua tietä pitkin, mutta matka on hieman pidempi ja siihen sisältyy nousua. Avustajaa tarvitsevan asiakkaan saattaja pääsee ilmaiseksi tapahtumaan. Pyörätuoliasiakkaan tulee ottaa etukäteen yhteyttä järjestäjään.

Majoitus

Aavasaksalla ja Ylitorniolla on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Festivaalialuetta lähimmät majoitukset löytyvät Aava Sky Villagen sekä Aurinkomajojen mökeistä Aavasaksan laelta.  

Leirintäalue

Leirintäalue sijaitsee festivaalin läheisyydessä Kruununpuiston pysäköintialueella. Osoite on noin Aavasaksan vaarantie 227. Leirintä on maksuton, mutta halutessaan voi jättää pienen lahjoituksen leirintäalueen ylläpitoon ja loppusiivoukseen. Telttaseurueiden etäisyys toisistaan tulee olla kaksi metriä. Leirintäalueelta löytyy juokseva vesi, bajamajat sekä yövalvonta. Festivaalialueelle on matkaa noin 400 metriä. Festaribussit saapuvat ja lähtevät niin ikään leirintäalueelta.  

Hotel Kievari Ylitornio sijaitsee Ylitornion keskustassa lähellä kunnan palveluita ja 12 kilometrin päässä Aawastock-festivaalista. 

Budjettimatkailuun sopivat Niuron mökit sijaitsevat Tornionjoen rannassa Ylitornion keskustan tuntumassa, mistä matkaa festareille on 12 km. Aavasaksalle kesällä 2022 avautuvassa mökkikylässä on tarjolla kahden hengen mökkejä. Aavasaksan mökkikylä sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla. Maalaisidylli ja jokimaisema kuuluvat molempien mökkikylien pakettiin. Niuron mökkejä ja Aavasaksan mökkejä voi tiedustella numerosta 0400 930 403 tai .

Katso koko lähialueen majoitustarjonta https://aavasaksa.fi/majoitus/ 

Yksityistä majoitusta on saatavilla https://www.airbnb.fi/

Sauna ja retkisuihku

Sauna lämpenee niin kauniissa luontomiljöössä vaaran laella keskellä kansallismaisemaa, että päätä huimaa.

Naistenvuoro pe ja la klo 9-12.

Miesten vuoro pe ja la klo 12-15.

Kaikkien vuoro on pe ja la klo 15-16.

Saunan hinta on 10 €. Saunalippuja myydään lipunmyynnissä leirintäalueella ja Aurinkomajoilla.

Talkootyö

Aawastock etsii tiimivastaavia ja vapaaehtoistyöntekijöitä tekemään festivaalia. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tällä lomakkeella.